logo sterk in kinderopvang

Zorg voor goed werkgeverschap met onze ethische code op maat

Als ondernemer weet u hoe belangrijk goed werkgeverschap is. Daarom laten steeds meer organisaties een ethische code opstellen. Hierin legt u vast wat u van uw personeel verwacht en wat zij van u mogen verwachten. Zo beschermt u niet alleen uw medewerkers, maar ook uw organisatie.

De ethische code gaat verder dan de algemene brancheafspraken in de CAO. Het is een praktisch document dat specifiek voor uw locatie is opgesteld. Zo regelt het bijvoorbeeld wanneer en hoe personeel zich ziek kan melden, welke kledingkeuzes wel en niet gewenst zijn en hoe discriminatie en onveiligheid voorkomen kunnen worden.

Sterk in Kinderopvang schrijft graag een op maat gemaakte ethische code voor u. Zo zorgt u voor een veilige en prettige werkomgeving voor al uw medewerkers. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

jurdisch advies bij ggd zaken en sancties vanuit de geRechterlijke hamer als symbool voor juridisch advies en ondersteuning bij GGD-zaken en gemeentelijke sancties

Creëer een veilige en vertrouwde omgeving met onze ethische code op maat

Ethische code op maat

  • 1,5/2 uur voorgesprek op locatie
  • 3 uur schrijven van uw beleid Veiligheid en Gezondheid
  • 1 correctieronde

Ethische code

Een ethische code is een belangrijk document waarin de waarden en normen van uw organisatie worden vastgelegd. Hierbij kunt u denken aan zaken zoals integriteit, respect, gelijkheid en vertrouwen. Het is van essentieel belang om deze waarden en normen te vertalen naar concrete gedragsregels die voor alle medewerkers gelden. Denk hierbij aan afspraken over omgangsvormen, communicatie, omgaan met vertrouwelijke informatie en het voorkomen van discriminatie en pesten. Bovendien wordt er in de ethische code vastgelegd wat medewerkers kunnen verwachten van de organisatie, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en ontwikkelingsmogelijkheden. Het opstellen van een ethische code is maatwerk en vereist zorgvuldige afstemming. Onze advocaat heeft de expertise om u hierbij te helpen en een op maat gemaakte ethische code voor uw organisatie te ontwikkelen.

Neem contact met ons op voor deskundig advies over kinderopvang - Sterk in Kinderopvang

Benieuwd naar een ethische code voor uw integere en verantwoordelijke bedrijfsvoering?