logo sterk in kinderopvang

Etische code laten schrijven

Steeds meer ondernemingen laten een ethische code schrijven. En dat is in deze tijd, waarbij goed werkgeverschap belangrijk is, logisch. In een ethische code legt u vast wat u van uw personeel binnen uw organisatie verwacht en wat zij van u kunnen verwachten. Dit beschermt zowel uw personeel als de organisatie zelf. 

De ethische code is iets anders dan de brancheafspraken die in de CAO zijn vastgelegd. Simpel uitgelegd vormen de brancheafspraken de lijnen en de ethische code vult deze in voor uw specifieke locatie. 

Buiten bescherming voor alle partijen is een ethische code ook een  praktisch document. Zo staat er bijvoorbeeld in de ethische code wanneer en op welke wijze personeel zich ziek kan melden, welke kledingkeuze wel en niet gewenst zijn en op welke wijze u discriminatie en onveiligheid voorkomt. 

Sterk in Kinderopvang schrijft graag een ethische code voor u op maat.

etische code-2

Ethische code
Kinderdagopvang

  • 1,5 uur voorgesprek
  • 5 uur schrijven van uw ethische code
  • 1 correctieronde

Ethische code Kinderdagopvang

Om uw ethische code  te kunnen schrijven heeft de jurist van Sterk in kinderopvang eerst informatie nodig: Wat verwacht u van personeel? Wat kunnen zij van u als werkgever verwachten? Hoe denkt u over bepaalde zaken? Dit alles wordt besproken in het voorgesprek. 

Vervolgens schrijft de jurist uw ethische code.

Als de code klaar is kunt u aangeven wat uw eventueel gewijzigd wilt hebben. Deze correcties worden doorgevoerd. 

Ten slotte ontvangt u uw ethische code in zowel een PDF- als in een Word-document. Het pdf-document kunt u bijvoorbeeld op uw website plaatsen. Het Word-document is handig om in de toekomst te kunnen actualiseren. 

Pedagogisch beleid en coaching: Het belang van een goed beleid en de juiste begeleiding van medewerkers in de kinderopvang.

Wilt u meer weten?