Search
logo sterk in kinderopvang

Coaching Voorschoolse educatie

Bij Sterk in Kinderopvang begrijpen we dat uw kinderopvang meer is dan alleen praktische zaken regelen. U wilt ook dat uw pedagogisch medewerkers de beste begeleiding krijgen op het gebied van voorschoolse educatie. Daarom hebben wij gespecialiseerde VE-coaches die uw medewerkers ondersteunen bij thematisering, kwaliteitsbewaking en ouderparticipatie.

Onze VE-coaches zijn actief in heel Nederland en werken met uitdagende coachvormen die we volledig afstemmen op uw wensen. Bij Sterk in Kinderopvang bent u verzekerd van hoogwaardige begeleiding voor uw medewerkers en de beste voorschoolse educatie voor de kinderen.

Pedagogische coaching voor kwalitatieve kinderopvang

VE coaching

Sterk in Kinderopvang biedt de verplichte VE-coaching aan om uw medewerkers te begeleiden en te ondersteunen bij het verbeteren van de VE-kwaliteit. Onze VE-coaches richten zich op diverse aspecten, zoals het vergroten van didactische vaardigheden en educatief-pedagogisch handelen van de pedagogisch medewerkers, het uitvoeren van het VE-programma en het versterken van ouderbetrokkenheid. Door onze schakelfunctie tussen gemeentelijk beleid, het beleid van de kinderopvangorganisatie en de werkvloer, zorgen wij voor een optimale uitvoering van het VE-beleid. Onze coaches voldoen aan de kwaliteitseisen van alle gemeenten in Nederland, waaronder Amsterdam.

Werkwijze 

Sterk in Kinderopvang biedt op maat gemaakte coaching voor pedagogisch medewerkers op locatie. Onze deskundige pedagogisch coach brengt een uitgebreide coachingskoffer mee met materialen die op verschillende manieren worden ingezet om persoonlijke groei, teamprofessionalisering en expertise op het gebied van kinderen met extra ondersteuningsbehoeften te bevorderen. Bij ons werkt u vanuit een persoonlijk coachplan, zodat u altijd weet wat u kunt verwachten en de coaching perfect is afgestemd op uw behoeften.

Beleidswerkzaamheden

Onze beleidsmedewerkers bieden jaarlijks een uitgebreid en praktisch aanbod van wettelijk verplichte beleidswerkzaamheden. Dit menu is afgestemd op de behoeften van de kinderopvangbranche. Bij Sterk in Kinderopvang geloven we in beleid dat vertaald wordt naar de praktijk, zodat het geen papieren tijger wordt maar leeft. Dit jaar bieden we een menu aan met verschillende opties, zoals juridisch advies, het ontwikkelen van brochures, locatie-APK en proefinspectie. Nieuwsgierig naar ons menu? Download hier onze flyer met alle opties en stel uw eigen pakket samen.

Wij willen graag met u in gesprek gaan over de veiligheid en gezondheid van uw kinderdagverblijf

Voordelen externe coaching

Bij Sterk in Kinderopvang werken we met een team van ervaren coaches die gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Onze coaches hebben wekelijks intervisies waarbij ze geanonimiseerde casussen bespreken. Zo kunnen we de kwaliteit van onze coaching waarborgen.

Onze externe coaches hebben bovendien een objectievere kijk op de situatie dan interne coaches, omdat zij geen directe invloed hebben op het team. Hierdoor kunnen zij met een heldere blik uw medewerkers coachen op pedagogische kwaliteit en ontwikkeling.

Onze ervaring leert dat pedagogisch medewerkers zeer positief reageren op de aanwezigheid van een externe pedagogisch coach. Het feit dat deze persoon niet direct betrokken is bij de organisatie maakt het voor hen gemakkelijker om zich open te stellen en eventuele fouten te bespreken. Dit creëert een extra veilige omgeving waarin meer diepgaand gecoacht kan worden, wat leidt tot betere pedagogische kwaliteit op de groep. Hierdoor is er meer ruimte voor een kwaliteitsverbetering naar aanleiding van de coaching, wat resulteert in een hogere opbrengst van de coachingssessies.

Met onze geregistreerde coachingsuren kunt u moeiteloos aantonen dat uw organisatie aan de minimale eisen voor pedagogische coaching voldoet. Ons gestructureerde coachingsplan biedt helderheid over onze coachingmethodes en wordt vaak gewaardeerd door toezichthouders. Indien gewenst, geven we mondelinge toelichting over onze coaching aan de toezichthouder, zonder extra kosten voor u. Zo zorgen we samen voor transparantie en vertrouwen in de kwaliteit van uw kinderopvang.

Bij Sterk in Kinderopvang bent u verzekerd van continuïteit in uw coachingstraject. Door de inzet van ons team van coaches voorkomen we uitval bij ziekte of vakantie. Mocht uw vaste coach onverhoopt niet beschikbaar zijn, dan zorgen wij voor een passende vervanger zodat uw pedagogisch medewerkers altijd de nodige ondersteuning ontvangen. Dit garandeert een gestroomlijnd coachingstraject zonder onderbrekingen.

Bij Sterk in Kinderopvang investeren we in de kennis en vaardigheden van onze coaches. Wij bieden hen een persoonlijk scholingstraject aan, zodat zij altijd up-to-date zijn. Onze coaches hebben tevens toegang tot onze pedagogische bibliotheek, abonnementen op vakbladen en verwerkingsmaterialen. Hierdoor kunt u besparen op kosten voor scholingen en studiedagen die u wel zou hebben voor een interne coach.

Bij Sterk in Kinderopvang bieden we onze coaches diverse materialen aan om coachproducten te creëren. Denk hierbij aan knutselmateriaal, foto- en videocamera’s, abonnementen op stockphotosites, online leeromgevingen, Kahoot-abonnementen en professionele kleurenprinters. Door deze voorzieningen te bieden bespaart u kosten.

Materiaal dat door onze coaches is vervaardigd, zoals informatiekaarten of posters, wordt ter beschikking gesteld aan alle coaches. Hierdoor hoeft u geen ontwerpkosten te betalen, wat aanzienlijk scheelt in arbeidskosten.

Indien u niet volledig tevreden bent over uw coach, kunt u eenvoudig overstappen naar een andere coach zonder vast te zitten aan een arbeidscontract. Dit biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om te werken met een coach die beter aansluit bij uw behoeften en wensen.

Kleinere kinderopvangorganisaties waarbij de houder zelf de rol van pedagogisch coach op zich heeft genomen, blijken dit vaak beperkt vol te houden. Dit schept verwarring onder pedagogisch medewerkers en kan leiden tot uitstelgedrag door drukte op de werkvloer. Hierdoor komt de pedagogische coaching vaak in de knel, wat bijvoorbeeld bij een onverwacht bezoek van de GGD tot problemen kan leiden. Sterk in Kinderopvang biedt hiervoor een oplossing door professionele en ervaren pedagogisch coaches in te zetten die zorgen voor continuïteit en hoge kwaliteit.

Veel gestelde vragen...

In situaties waarin het organiseren van vervanging voor de coach niet haalbaar is, bieden wij verschillende coachingsvormen aan die uitstekend op de groep kunnen plaatsvinden. Zo is er altijd een passende oplossing voor uw organisatie. Onze coaches zijn getraind om de juiste coachingsvorm te selecteren die past bij de situatie en de behoeften van de pedagogisch medewerkers en de organisatie. Op deze manier kunt u ervan verzekerd zijn dat uw medewerkers de benodigde begeleiding en ondersteuning krijgen, ongeacht de omstandigheden.

Ja, zeker. Wij merken dat we steeds meer aanvragen vanuit grotere organisaties krijgen doordat wij altijd vervanging hebben en zelf onze pedagogisch coaches scholen. Dit scheelt enorm veel rompslomp en is financieel aantrekkelijk. 

Het tarief is afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal FTE dat coaching nodig heeft, het aantal doelgroepkinderen op pijldatum 1 januari en uw specifieke coachingsbehoeften. Onze offerte wordt op maat gemaakt om aan uw behoeften te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.. 

Zeker weten! Onze coaches hebben allemaal een volledige opleiding voor pedagogische coaching afgerond en voldoen aan de extra eisen voor VE-coaching. Zo bent u verzekerd van gekwalificeerde en deskundige coaches.

Onze VE-coaches voldoen ook aan de afwijkende normen rondom VE in Amsterdam en mogen daarom ook in deze regio VE-coaching aanbieden. U kunt dus ook in Amsterdam gebruik maken van onze kwalitatieve coaching.

Bent u benieuwd naar meer informatie over VE-coaching?