logo sterk in kinderopvang

Bedrijfsomschrijving

Sterk in kinderopvang is een adviesbureau voor de kinderopvang. Sterk in kinderopvang heeft als doel kleine kinderopvangorganisaties een helpende hand toe te reiken, waardoor de kinderopvang zich kan blijven ontwikkelen, groeien en verbeteren. Het beoogde doel van deze helpende hand is het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit binnen de kinderopvang. Er worden diverse diensten aangeboden zoals; het coachen en begeleiden van pedagogisch medewerkers in het pedagogisch handelen op de groep, het geven van workshops alsmede het schrijven en herschrijven van diverse beleidsstukken volgens de wet kinderopvang. Binnen jouw functie als pedagogisch beleidsmedewerker en coach zal jij met name bezig zijn met het coachen van pedagogisch medewerkers en het overdragen van kennis.

Vacatureomschrijving

Ben jij opzoek naar een uitdagende baan? Kun jij schakelen tussen verschillende organisaties en werkzaamheden en hun het beste coachen, advies geven en begeleiding geven? Weet jij van aanpakken? Ben jij sociaal? Heb jij affiniteit voor beleid schrijven, kinderopvang en coachen? Dan zoeken wij jou!

Pedagogisch beleidsmedewerker en coach

Tussen de 24 – 28 uur in de week, uiteindelijke uren in overleg 

( Vereiste vooropleiding HBO of universitair bijvoorbeeld pedagogiek of pedagogisch manager kinderopvang, gekwalificeerd om te werken als pedagogisch coach & beleidsmedewerker binnen de kinderopvang)

Wat houdt de functie in?

Als pedagogisch beleidsmedewerker & coach ga jij bij Sterk in kinderopvang een grote diversiteit aan taken uitvoeren. De dagelijkse taken zullen verschillen van een hele dag binnen een kinderdagverblijf de pedagogische kwaliteit beoordelen en POP-gesprekken voeren tot een dag op kantoor een pedagogisch beleidsplan schrijven voor een kinderopvangorganisatie. Als pedagogisch beleidsmedewerker & coach wordt jij ingezet als pedagogisch coach op verschillende locaties en eventueel uiteindelijk ingewerkt op alle andere diensten die Sterk in kinderopvang aanbiedt. Jij krijgt bij ons de ruimte om mee te denken, zelf ideeën in te brengen en je de kans om je kwaliteiten optimaal te benutten.

Wat kunnen jou verantwoordelijkheden zijn?

  • Levert een bijdrage aan de uitvoering van activiteiten op het betreffende beleidsterrein, veelal onder (bege-)leiding van een beleidsmedewerker.
  • Verricht voorkomende operationele/ uitvoerende werkzaamheden op het betreffende beleidsgebied.
  • Evalueert activiteiten op het betreffende beleidsterrein.
  • Signaleert knelpunten ten aanzien van het betreffende beleidsterrein in relatie tot het kinderopvangbeleid en neemt initiatieven die kunnen leiden tot verbeteringen en/of aanpassingen.
  • Begeleid pedagogisch medewerker in het verhogen van het pedagogisch handelen.
  • Draagt kennis en informatie over het betreffende beleidsterrein over ten behoeve van deskundigheidsbevordering.
  • Geeft voorlichting, informatie en advies aan belanghebbenden, bijvoorbeeld door middel van mondelinge voorlichting, bijeenkomsten, specifieke activiteiten en/of publicaties.
  • Houdt contact met klanten, informeert klanten over deskundigheid, pedagogische kwaliteit en wetgeving.

Wat bieden wij jou?

Deze functie vereist van jou:

Zijn dit jouw kwaliteiten, spreekt deze vacature jouw aan en vindt jij het werken in een kleinschalige, vriendelijke sfeer een pré, waarbij jouw kwaliteiten optimaal tot zijn recht kunnen komen?

Stuur dan snel jouw sollicitatiebrief naar: [email protected] t.a.v. D. Koekkoek.

Vragen? Bel dan gerust voor meer informatie naar 06 45 188 353.