logo sterk in kinderopvang

Pedagogische Coaching

Al ruim honderd organisaties hebben gekozen voor coaching door Sterk in Kinderopvang. En daar zijn we best trots op!

Met Sterk in Kinderopvang heeft u een ervaren pedagogisch coach aan uw zijde die bij u op locatie komt met een koffer vol uitdagende materialen om uw team te coachen op persoonlijke groei, teamprofessionalisering en expertise rondom kinderen met of zonder extra ondersteuningsbehoeften.

Ons coachplan is volledig afgestemd op uw behoeften, zodat u precies weet wat er wanneer op de planning staat. Zo heeft u grip. En dat voelt goed.

Pedagogische coaching voor kwalitatieve kinderopvang
coaching voor bso, kdv, psz, ve, go en gob
sterk in kinderopvang is er voor grote en kleine kinderopvangondernemingen

Pedagogische coaching door heel Nederland

Van Zeeland tot Texel en van Groningen tot het Limburg. Wij bedienen onze klanten door heel Nederland.

Reguliere, VE en gastouder coaching

Wij bieden pedagogische coaching aan kinderdagverblijven, voorscholen, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvanglocaties, IKC’s en gastouders via hun gastouderbureau. 

Voor grote en kleinschalige organisaties

Ons klantenbestand bestaat uit grote en kleine organisaties, zowel startende als ervaren, met code groen en rood. Iedereen is welkom, mits het welzijn van kinderen de hoogste prioriteit heeft.

7 Redenen om te kiezen voor coaching via Sterk in Kinderopvang

geschoolde pedagogisch coaches in de kindeorpvang door sterk in kinderopvang

Kundige pedagogisch coaches

Uiteraard voldoen al onze pedagogische coaches aan de scholingsvoorwaarden die de Wet Kinderopvang stelt. Iedere coach heeft daarnaast haar eigen expertise.

Onze coaches worden door ons op zeer regelmatige basis geschoold via een intern scholingsplan. Zo zijn ze altijd up-to-date. Niet alleen op het gebied van pedagogiek maar ook rondom de wet kinderopvang en branche-informatie. Zo profiteert u maximaal. 

Naast permanente educatie vinden er collegiale consultaties plaats. Zo blijven al onze coaches scherp en wordt kwaliteit gewaarborgd zonder dat u hier de kosten voor draagt. 

coachmaterialen voor pedagogisch medewerekers door sterk in kinderopvang

Coaching inclusief thema's & prachtige materialen

Onze coaches werken aan de hand van een coachplan. Dit plan wordt samen met u opgesteld, waardoor we hap-snap coaching vermijden en stevige kwalitatieve vooruitgang waarborgen waar u dat wenst.

Ieder halfjaar bieden wij een coachingsthema aan, waarvoor we verschillende materialen inzetten. We ontwikkelen materialen voor pedagogisch medewerkers op het kinderdagverblijf, pedagogisch medewerkers op de buitenschoolse opvang en gastouders apart van elkaar, zodat het optimaal aansluit bij de praktijk.

Iedere pedagogisch medewerker/gastouder ontvangt ieder half jaar een fullcolour, inspirerend informatieboekje dat ze kunnen bewaren in hun STERK-bewaarmap. Tijdens het thema vullen zij dit aan met informatiekaarten die bij hen persoonlijk passen. Zo creëren zij een waardevolle kennismap op maat.

Aan de hand van de persoonlijke behoefte ontvangen zij daarnaast posters, spellen en educatief materiaal dat ze direct kunnen inzetten. Wij berekenen geen extra kosten voor de materialen die wij inzetten en achterlaten.

Wilt u afwijken van het aangeboden thema, dan kan dit uiteraard.

sterk in kinderopvang biedt verschillende coachingsvormen zoals video interacitie begeleiding gesprekken kindbesprekingen coaching on the job en workshops

Flexibele coachingsvormen

Sterk in Kinderopvang biedt maatwerkcoaching. Dit houdt in dat elke vestiging en elke groep zelf hun behoefte aan coaching bepaalt. Op basis daarvan implementeren we diverse vormen van coaching. Sommige vormen richten zich op het verbeteren van vaardigheden en kennis van pedagogisch medewerkers, terwijl andere zich focussen op pedagogisch handelen rondom een groep kinderen of een individueel kind.

Voorbeelden van coachingsvormen zijn: coaching on the job, quizzen, teamworkshops, PBC (positieve bekrachtigingscoaching), VIB (video-interactiebegeleiding), spellen, oefeningen, individuele gesprekken, teamgesprekken, inzet van de STERK-kijklijsten en kindbesprekingen.

Ons uitgangspunt is altijd te kijken naar wat goed gaat en juist dat verder te uitbreiden. Op deze manier werken we vanuit kracht en positiviteit, wat leidt tot een veilige sfeer waarin het leerrendement optimaal is.

coachkaart die ingezet wordt tijdens gedifferenteerde coaching

Gedifferentieerde niveaus

Onze coaches bieden coaching op maat voor elke individuele pedagogisch medewerker. Bij startende medewerkers richten we ons vooral op de basis, zoals de vier fundamentele pijlers en de interactievaardigheden. Meer ervaren beroepskrachten krijgen coaching die dieper ingaat op specifieke thema’s, zoals het omgaan met kinderen die tekenen van autisme vertonen of effectief groepsmanagement.

Voor beroepskrachten in opleiding werkt de coach samen met de praktijkbegeleider aan het invullen van de STERK ontwikkelplannen, die uiteraard COA-proof zijn. Op deze manier biedt onze coaching een passende uitdaging voor iedereen.

urenregistratie bij sterk in kinderopvang zorgt voor transparantie voor de GGD de gemeente en de toezichthouder

Transparante urenregistratie voor de GGD

Met onze geregistreerde coachingsuren kunt u moeiteloos aantonen dat uw organisatie aan de (minimale) eisen voor pedagogische coaching voldoet.

Ons gestructureerde coachingsplan biedt helderheid over onze coachingmethodes en wordt vaak gewaardeerd door toezichthouders. Indien gewenst, geven we mondelinge toelichting over onze coaching aan de toezichthouder, zonder extra kosten voor u.
Zo zorgen we samen voor transparantie en vertrouwen in de kwaliteit van uw kinderopvang.

coachkaart die ingezet wordt tijdens gedifferenteerde coaching

Vaste gezichten en continuïteit

STERK-coaches zijn in loondienst. Dit betekent dat we met een vast team van pedagogische coaches werken die elkaar versterken. Er is bij ons weinig verloop, wat rust geeft voor iedereen.

Voordat de pedagogische coaching start, selecteert uw contactpersoon een coach waarvan hij of zij inschat dat deze het beste bij uw organisatie past. Deze coach komt bij u op een kennismakingsgesprek. Na het gesprek evalueert uw contactpersoon dit met u. Als het minder goed klikt dan verwacht, komt er een andere coach kennismaken. Zo bent u verzekerd van een coach die goed bij uw organisatie past. Dit wordt uw vaste pedagogische coach, met wie u rechtstreeks contact onderhoudt.

Mocht een coach uitvallen door bijvoorbeeld ziekte of zwangerschap, dan zorgen wij ervoor dat de taken door een collega-coach worden overgenomen. Zo zit u nooit zonder coach en bent u ervan verzekerd dat de wettelijk verplichte coachuren worden gemaakt.

Wilt u (na verloop van tijd) van coach wisselen, dan kan dat uiteraard.

Voor grotere organisaties kunnen we meerdere coaches inzetten als dit gewenst is.

Suzanne en Puk: symbool van onze ondersteuning in VE-beleid en praktijk

VVE coaching, ook in Amsterdam

Naast reguliere pedagogische coaching bieden wij aan kinderdagverblijven, voorscholen en IKC’s ook VVE-coaching aan. Onze coaches zijn hiervoor gecertificeerd, ook in Amsterdam.

Uiteraard ontvangen VVE-locaties een VVE-coachplan.

Enkele van onze coach-klanten:

Veel gestelde vragen...

In situaties waarin het organiseren van vervanging voor de coach niet haalbaar is, bieden wij verschillende coachingsvormen aan die uitstekend op de groep kunnen plaatsvinden. Zo is er altijd een passende oplossing voor uw organisatie. Onze coaches zijn getraind om de juiste coachingsvorm te selecteren die past bij de situatie en de behoeften van de pedagogisch medewerkers en de organisatie. Op deze manier kunt u ervan verzekerd zijn dat uw medewerkers de benodigde begeleiding en ondersteuning krijgen, ongeacht de omstandigheden.

Voor grotere organisaties kan externe coaching ook zeer interessant zijn. Sterk in Kinderopvang krijgt steeds meer aanvragen vanuit grotere organisaties, omdat wij altijd vervanging hebben en onze eigen pedagogisch coaches scholen. Dit bespaart niet alleen veel rompslomp, maar is ook financieel aantrekkelijk.

Het tarief is afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal FTE dat coaching nodig heeft, het aantal doelgroepkinderen op pijldatum 1 januari en uw specifieke coachingsbehoeften. Onze offerte wordt op maat gemaakt om aan uw behoeften te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.. 

Zeker weten! Onze coaches hebben allemaal een volledige opleiding voor pedagogische coaching afgerond en voldoen aan de extra eisen voor VE-coaching. Zo bent u verzekerd van gekwalificeerde en deskundige coaches.

Onze VE-coaches voldoen ook aan de afwijkende normen rondom VE in Amsterdam en mogen daarom ook in deze regio VE-coaching aanbieden. U kunt dus ook in Amsterdam gebruik maken van onze kwalitatieve coaching.

Wilt u meer weten?